Recepten > inktvis op Spaanse wijze
4 personen
voorbereiding 30 minuten – kooktijd 45 minuten
Ingrediënten:
- 800 gram chipirones (hele kleine pijlinktvisjes, eventueel te vervangen door calamaresringen)
- 4 groene paprika’s
- 1 kg rijpe tomaten
- 2 glazen witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 bouquet garni
- cayennepeper
- zwarte peper
- zout
- olie
Bereiding:
- Maak de inktvisjes schoon, verwijder de inktzakjes (als deze er nog in zitten). Het makkelijkste is uiteraard ze door de vishandelaar schoon te laten maken.
- Pel de ui en snij deze, net als de paprika’s in ringen.
- Pel en snipper de knoflook. Ontvel de tomaat en snij deze in stukjes.
- Fruit in wat olie de ui, knoflook en de paprika. Haal dit uit de pan en zet het apart.
- In dezelfde pan de inktvis aanbakken. Voeg de tomaat toe, samen met wat cayennepeper, zwarte peper en zout en bak dit 10 minuten.
- Voeg de wijn en het bouquet garni toe en laat dit nog 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg hierna de ui, knoflook en paprika opnieuw toe en laat nog 5 minuten mee sudderen.