Spaanse Knoflooksoep

Recepten > Spaanse Knoflooksoep

Ingrediënten:

  • 6 teentjes knoflook
  • een (oud) stokbrood
  • 4 el olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 liter vleesbouillon (eventueel van bouillontabletten)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes. Snij het brood in kleine blokjes
  2. Verwarm de olijfolie en bak de stukjes brood heel lichtbruin.
  3. Doe de knoflookplakjes erbij en bak deze mee. Let er op dat ze niet te bruin worden want dan wordt de knoflook bitter!
  4. Voeg de bouillon toe en laat alles ongeveer 30 minuten koken.
  5. Klop de eieren los en roer deze door een zeefje door de kokende soep.
  6. Maak de soep op smaak met wat peper en zout.
  7. Doe wat peterselie in de kommen en giet de hete soep hierop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *