Lezing Edward De Maesschalck: Oranje tegen Spanje 14 maart 2017 Willebroek, Belgie

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

De anderhalve eeuw tussen de geboorte van Keizer Karel V in 1500 en de Vrede van Munster in 1648 vormt één van de meest fascinerende periodes uit onze Vlaamse geschiedenis. De welvaart bloeide als nooit tevoren en de kunsten bereikten een ongekend hoogtepunt.

Tegelijkertijd was het ook een periode van religieuze twisten en oorlogen. De strijd tussen Willem van Oranje en het oppermachtige Spanje hebben het collectieve geheugen in de Lage Landen voorgoed getekend.

Oranje tegen Spanje gaat terug naar die tijd. Naar de generaals Alva, Farnese, Spinola, bevlogen bestuurders Albrecht en Isabella tegen de succesrijke rebellen Maurits en Frederik-Hendrik van Nassau, de zonen van Willem van Oranje.

Dit alles wordt verduidelijkt aan de hand van een prachtige diavoorstelling.

Edward De Maesschalck is doctor in de Middeleeuwse geschiedenis en auteur van nog twee andere werken uit dit Vlaams historisch triptiek: De Graven van Vlaanderen en De Bourgondische Vorsten. Hij werkte ook als programma-adviseur bij Canvas en begeleidt historische reizen van het Davidsfonds.

Aan het eind van de voorstelling is er een signeersessie door de auteur.

 

Waar
Plazarama, Overwinningsstraat 133, 2830 Willebroek

Wanneer
DINSDAG 14 maart 2017 OM 14:00

Prijs
€ 8,00

Meer infomratie:
www.plazarama.be
www.plazarama.be/event/lezing-oranje

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *