‘Retaurant Los Olivos is écht een stukje Spanje in Breda!’

Bij Retaurant `Los Olivos`op de gezellige Princenhaagse markt in Breda  kunt U terecht voor zelfgemaakte echt authentieke Spaanse tapas en gerechten.

U kunt deze afhalen of ter plekke nuttigen onder het genot van een uit Spanje geïmporteerde wijn.

Het wijnaanbod is speciaal geselecteerd en bestaat onder andere uit Rioja, Ribera del Duero, Verdejo, Toro. Ook importeren ze zelf vele producten uit Spanje zoals olijfolie’s, echte Spaanse hammen en kazen.

Meer informatie: https://indebuurt.nl/breda/bredanaars/favorieten-van/favorieten-van-corne~32677/4/

Spanje beste vakantieland voor 2017 volgens Libelle

Libelle schreef:

“Weet je al waar je dit jaar naartoe gaat op vakantie? Zo niet, dan is het misschien een idee om eerst even naar dit lijstje te kijken voordat je gaat boeken. De 3 beste vakantielanden voor 2017 liggen allemaal bij ons in de buurt. Het allerbeste vakantieland voor 2017 is namelijk Spanje. Olé! Dat blijkt uit onderzoek van het ‘World Economic Forum’. Tsja, wij snappen het wel! Veel zon, tapas en paella, heerlijke Spaanse wijntjes…

Libelle baseert zich op de “The Travel & Tourism Competitiveness Report 2017” v an het World Economic Forum. Volgens hen behoud Spanje de 1e plaats in de wereldwijde index op
Concurrentievermogen. Het succes van Spanje kan worden toegeschreven aan haar
Uniek aanbod van zowel culturele (2e) als natuurlijke (9e) attracties,
Gecombineerd met een goede toeristische service gerichte infrastructuur (2e), luchtvaar verbindingen (9e) en sterke ondersteuning vanuit de overheid (5e). De uitdaging is nu
Om manieren te vinden om te verbeteren, gezien de volwassenheid van de sector.
Verbeterpunten di egenoemd worden zijn “Het omgaan met bouwvergunningen” (104e) en er is ruimte om de internationale openheid verder te verbeteren (43e).

Schade na zeer slecht weer Middellandse Zeekust Spanje in beeld (foto’s)

Zoals wellicht weet is het slecht weer langs de Middellandse Zeekust van Spanje met veel regen, wind en een erg ruwe en allesvernietigende zee.

Door deze slechte weersomstandigheden zijn complete stranden weggeslagen, zijn straten ondergelopen, raakten wegen beschadigt, hadden woningen flink te lijden en zijn die mooie wandelpromenades langs het strand niet meer wat ze geweest zijn.

De website SpanjeVandaag.nl verzamelde enkele foto’s van Spaanstalige websites om een indruk te geven van de huidige omstandigheden. Lees verder op SpanjeVakandaag.nl

Lezing Edward De Maesschalck: Oranje tegen Spanje 14 maart 2017 Willebroek, Belgie

De anderhalve eeuw tussen de geboorte van Keizer Karel V in 1500 en de Vrede van Munster in 1648 vormt één van de meest fascinerende periodes uit onze Vlaamse geschiedenis. De welvaart bloeide als nooit tevoren en de kunsten bereikten een ongekend hoogtepunt.

Tegelijkertijd was het ook een periode van religieuze twisten en oorlogen. De strijd tussen Willem van Oranje en het oppermachtige Spanje hebben het collectieve geheugen in de Lage Landen voorgoed getekend.

Oranje tegen Spanje gaat terug naar die tijd. Naar de generaals Alva, Farnese, Spinola, bevlogen bestuurders Albrecht en Isabella tegen de succesrijke rebellen Maurits en Frederik-Hendrik van Nassau, de zonen van Willem van Oranje.

Dit alles wordt verduidelijkt aan de hand van een prachtige diavoorstelling.

Edward De Maesschalck is doctor in de Middeleeuwse geschiedenis en auteur van nog twee andere werken uit dit Vlaams historisch triptiek: De Graven van Vlaanderen en De Bourgondische Vorsten. Hij werkte ook als programma-adviseur bij Canvas en begeleidt historische reizen van het Davidsfonds.

Aan het eind van de voorstelling is er een signeersessie door de auteur.

 

Waar
Plazarama, Overwinningsstraat 133, 2830 Willebroek

Wanneer
DINSDAG 14 maart 2017 OM 14:00

Prijs
€ 8,00

Meer infomratie:
www.plazarama.be
www.plazarama.be/event/lezing-oranje

Nieuw jasje voor SpanjeVakantieland.nl na 12,5 jaar

Na 12,5 jaar heeft de website www.SpanjeVakantieland.nl een nieuw jasje gekregen.

Vanaf 2004 hebben wij voor vele particulieren en reisorganisaties, de online promotie verzorgd via SpanjeVakantieland.nl, een thematische website over Spanje als Vakantieland. De website was volledig gericht op het verstrekken van landinformatie voor Nederlandstalige vakantiegangers, overwinteraars en emigranten. We geven internetgebruikers meer dan 500 pagina’s met relevante Spanje-informatie. De site toont op overzichtelijke wijze informatie over o.a. steden en dorpen, musea, natuur en recreatiegebieden, (water)sporten en accommodaties.

Tevens kan men via deze website  informatie uitwisselen met andere kenners en toegang krijgen tot honderden andere websites met relevantie Spanje-gerelateerde informatie.

Het succes is gelegen in een aantal zaken.

  • De website biedt veel, zo niet alle, (achtergrond)informatie die een vakantieganger, overwinteraar of emigrant nodig heeft.
  • Alle aangeboden informatie is voor de bezoekers vrij toegankelijk.
  • Het productaanbod sluit nauw aan bij de wensen van de bezoeker.
  • Snel zoeken en vinden van de gewenste informatie.

Deze inhoudelijke kant van SpanjeVakantieland.nl is niet gewijzigd, maar na 12,5 jaar was de lay-out en de techniek achter de website duidelijk aan vervanging toe.

We nodigen u van harte uit om uw mening over de nieuwe layout en interactiemogelijkheden te geven. Ook houden we ons aanbevolen voor suggesties om de informatie nog toegankelijker te maken.

Bedankt voor uw belangstelling in de afgelopen 12,5 jaar; we hopen dat daar, in deze nieuwe gedaante,  nog tientallen jaren bij gaan komen.

Webmaster SpanjeVakantieland.nl