Canarische Eilanden

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Canarische EilandenCanarische eilanden

De Canarische eilanden zijn onderdeel van Macaronesië. De Canarische eilanden liggen voor de kust van Afrika, ter hoogte van zuid-Marokko, op meer dan 1.000 kilometer afstand van het Iberisch Schiereiland, De Canarische Eilanden vormen, met hun vulkanische natuur, hun buitengewoon prettige klimaat op ieder moment van het jaar. De spectaculaire stranden zijn een aangewezen bestemming voor het genieten van de zee in elk willekeurig seizoen.

Plaatsen die door veel toeristen bezocht worden zijn: Puerto de la Cruz en de stranden van het zuiden van Tenerife; de stranden Playa del Inglés en Maspalomas op het eiland Gran Canaria; Puerto del Carmen op het eiland Lanzarote en Corralejo op Fuerteventura.

De Canarische Eilanden bestaan in totaal uit 7 bewoonde eilanden:

Een een aantal onbewoonde eilanden

Op de Canarische eilanden wonen, bij elkaar, ca. 2 miljoen mensen (2007).

Het waren de Spaanse  ontdekkingsreizigers die deze eilanden hebben geclaimd voor Spanje. De naam Canarische eilanden is niet afkomstig van kanaries, maar van honden. Toen de Romeinen de eilanden ontdekten zagen ze er grote wilde honden (Canis). Het grootste eiland werd toen Canaria Insula (Hondseiland) genoemd. Inmiddels heet de gehele eilanden groep Canarische Eilanden, en het grootste Gran Canaria.

De Canarische Eilanden hebben volgens astronomen de “zuiverste lucht ter wereld” en “het beste klimaat van de wereld”. Op het Archipel bestaan slechts hele kleine verschillen tussen zomer en winter. Voor- en najaar bestaan er eigenlijk niet, er heerst een constant klimaat met temperaturen van 27°C in de zomer en van 22°C in de rest van het jaar.

Het landschap is zeer gevarieerd. Je vindt er woestijnen, bossen en gronden van versteende lava. Op Tenerife heb je grote temperatuurverschillen afhankelijk van de plaats waar je verblijft. Lanzarote daarentegen kent dit niet en is gekenmerkt door het gebrek aan regen in combinatie met een kaal landschap. Gran Canaria is het populairste vakantieoord en ook het grootste eiland van de Canarische Eilanden.

Duizenden migranten uit West-Afrika proberen ieder jaar met vissersboten de Atlantische Oceaan over te steken in de hoop op een vliegtuigvlucht naar Malaga of Madrid. Een plekje op de boot naar de Canarische eilanden kost zeshonderd euro, voor sommigen is dat een jaarsalaris. Als de opvangcentra op de Canarische eilanden overlopen en de autoriteiten niet kunnen aantonen waar de bootvluchtelingen vandaan komen, worden ze overgevlogen naar het Spaanse vasteland.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *