Museo del Prado

Museo del Prado in Madrid is het belangrijkste museum van Spanje. In het Prado vindt u een uitgebreide verzameling Spaanse schilderkunst met speciale aandacht voor Goya en Velazquez. Ook Rubens, Bruegel en Hiëronymus Bosch zult u hier vinden.

Kunstliefhebbers hoeven niet meer de deur uit voor een museumbezoek naar het Madrileense museum Prado. Zij hebben samen met Google Earth haar collectie op internet gezet.  Veertien topwerken zijn via de zoekmachine nu beter, mooier en nauwkeuriger te zien dan in het echt.

Wie het internetprogramma van het museum aanklikt, krijgt tegelijk toegang tot superscherpe foto’s van werken van Francisco Goya, Peter Paul Rubens en Diego Velázquez, maar ook van onder anderen Rembrandt en Jeroen Bosch.  Het maken van de foto’s heeft maanden geduurd. Er werden 8200 opnames gemaakt die door een speciale techniek 1400 keer scherper zijn dan die van een camera van tien megapixel. Kunstminnenden kunnen op hun computer details zien, die ze in het museum zelf amper met het blote oog kunnen waarnemen. Maar door de ambiance gaat er niets boven het kijken naar de kunst in het Prado zelf. Prado is het eerste museum dat op deze manier kunstwerken publiek maakt.