Druivensalade met kaas en gamba’s

Recepten > Druivensalade met kaas en gamba’s

Een voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 grote tomaten, ontveld, in dunne plakjes
  • 1 krop ijsbergsla, in kleine stukjes
  • 24 witte druiven, ontpit
  • 150 g feta of manchego (schapenkaas), in blokjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels sherry- of appelazijn
  • 12 grote gepelde gamba’s

Bereiding:

  1. Tomaat dakpansgewijs over 4 borden verdelen.
  2. Sla, druiven en blokjes kaas over tomaten verdelen.
  3. Dressing roeren van 3 eetlepels olijfolie, azijn en zout en dressing over salade schenken.
  4. 2 eetlepels olijfolie verhitten en gamba’s hierin op hoog vuur 1-2 minuten bakken onder regelmatig omscheppen.
  5. Gamba’s met zout bestrooien en over salade verdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *