Campings

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

De meeste Spaanse kampeerterreinen vind je langs de kust, in de Pyreneeën, bij natuurparken en bij de grotere steden. De meeste campings zijn druk, droog en hebben weinig schaduw. Wel heeft bijna elke camping een zwemmogelijkheid.

Wild kamperen is toegestaan op privé terrein met toestemming van de eigenaar. Wildkamperen is in Spanje verboden. Een mix tussen een camping en wild kamperen kan op de zonas acampadas. Dit zijn een soort wildkampeerterreinen met soms een koude douche en een waterkraan, soms helemaal geen enkele voorziening. Soms gratis, soms tegen een kleine vergoeding.

Spaanse kampeerterreinen zijn verdeeld in vier categorieën (luxueus, 1e, 2e en 3e klas) en de tarieven en faciliteiten variëren dienovereenkomstig. Op alle terreinen zijn toiletten, drinkwater, douches, elektriciteit, eerste hulp, kluisjes voor uw waardepapieren en een bewakingsdienst (24 uur) aanwezig.

Niet alle campings zijn geschikt voor overwinteraars. Een goede camping is het hele jaar geopend, biedt ook in de winter voorzieningen en heeft voldoende vermogen voor de stroomaansluiting.

Hieronder treft u een overzicht van campings welke op onze website adverteren.

Wilt u uw link hier toevoegen?: Adverteren

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *