Recepten > Aardappelen in knoflookmayonaise
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 350 gram vastkokende aardappelen in schil
- 3 teentjes geperste knoflook
- zout
- 250 gram mayonaise
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereidingswijze:
- Breng de aardappelen aan de kook met zout water.
- Laat de aardappelen met deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
- Zet het gas uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staat, tot de aardappelen zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter.
- Roer in een schaal de mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar.
- De mayonaise moet aan de dunne kant zijn, om goed te kunnen vermengen met de aardappelen. Indien nodig verdunnen met een beetje citroensap.
- Schep de aardappelen voorzichtig door.
- Breng op smaak met zout en laat ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur staan. Daarna pas opdienen.