Aardappelen in knoflookmayonaise

Recepten > Aardappelen in knoflookmayonaise

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 350 gram vastkokende aardappelen in schil
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • zout
  • 250 gram mayonaise
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:

  1. Breng de aardappelen aan de kook met zout water.
  2. Laat de aardappelen met deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
  3. Zet het gas uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staat, tot de aardappelen zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter.
  5. Roer in een schaal de mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar.
  6. De mayonaise moet aan de dunne kant zijn, om goed te kunnen vermengen met de aardappelen. Indien nodig verdunnen met een beetje citroensap.
  7. Schep de aardappelen voorzichtig door.
  8. Breng op smaak met zout en laat ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur staan. Daarna pas opdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *