Druivensalade met kaas en gamba’s

Recepten > Druivensalade met kaas en gamba’s

Een voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 grote tomaten, ontveld, in dunne plakjes
  • 1 krop ijsbergsla, in kleine stukjes
  • 24 witte druiven, ontpit
  • 150 g feta of manchego (schapenkaas), in blokjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels sherry- of appelazijn
  • 12 grote gepelde gamba’s

Bereiding:

  1. Tomaat dakpansgewijs over 4 borden verdelen.
  2. Sla, druiven en blokjes kaas over tomaten verdelen.
  3. Dressing roeren van 3 eetlepels olijfolie, azijn en zout en dressing over salade schenken.
  4. 2 eetlepels olijfolie verhitten en gamba’s hierin op hoog vuur 1-2 minuten bakken onder regelmatig omscheppen.
  5. Gamba’s met zout bestrooien en over salade verdelen.
Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *