Gambas

Recepten > Gambas al pil pil

Voorbereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten afkoelen
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor 4 – 6 personen

ingrediënten:

  • 1 kg verse middelgrote gambas
  • 1/2 tl. Zout
  • 50 gr. Boter
  • 80 ml. Olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • grof gehakt
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1/2 t. paprikavlokken

Bereiding:

  1. Pel en onthoofd de gamba’s maar laat de staart zitten. Doe de gamba’s en het zout in een kom, meng deze en zet ze 30 minuten weg in de koelkast.
  2. Verwarm de olie en boter samen in een vuurvaste schaal op matig vuur. Zodra de boter begint te schuimen, bak knoflook en chili goudbruin.
  3. Voeg de gamba’s toe en bak ze 3 – 6 minuten mee totdat ze krullen en van kleur veranderen. Bestrooi ze met paprikapoeder en serveer ze warm met stokbrood.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *