In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd
Recepten > Gambas al pil pil
Voorbereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten afkoelen
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor 4 – 6 personen
ingrediënten:
- 1 kg verse middelgrote gambas
- 1/2 tl. Zout
- 50 gr. Boter
- 80 ml. Olijfolie
- 3 tenen knoflook
- grof gehakt
- 1/4 tl chilivlokken
- 1/2 t. paprikavlokken
Bereiding:
- Pel en onthoofd de gamba’s maar laat de staart zitten. Doe de gamba’s en het zout in een kom, meng deze en zet ze 30 minuten weg in de koelkast.
- Verwarm de olie en boter samen in een vuurvaste schaal op matig vuur. Zodra de boter begint te schuimen, bak knoflook en chili goudbruin.
- Voeg de gamba’s toe en bak ze 3 – 6 minuten mee totdat ze krullen en van kleur veranderen. Bestrooi ze met paprikapoeder en serveer ze warm met stokbrood.
Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.