Recepten > Gambas al pil pil
Voorbereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten afkoelen
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor 4 – 6 personen
ingrediënten:
- 1 kg verse middelgrote gambas
- 1/2 tl. Zout
- 50 gr. Boter
- 80 ml. Olijfolie
- 3 tenen knoflook
- grof gehakt
- 1/4 tl chilivlokken
- 1/2 t. paprikavlokken
Bereiding:
- Pel en onthoofd de gamba’s maar laat de staart zitten. Doe de gamba’s en het zout in een kom, meng deze en zet ze 30 minuten weg in de koelkast.
- Verwarm de olie en boter samen in een vuurvaste schaal op matig vuur. Zodra de boter begint te schuimen, bak knoflook en chili goudbruin.
- Voeg de gamba’s toe en bak ze 3 – 6 minuten mee totdat ze krullen en van kleur veranderen. Bestrooi ze met paprikapoeder en serveer ze warm met stokbrood.