Recepten > Gambas al Ajillo (knoflook garnalen/gambas)
Ingrediënten:
- 100 gr boter
- 125 ml olijfolie
- 7 teentjes knoflook
- 900 gr grote garnalen (gambas)
- 60 ml runderbouillon
- 75 ml citroensap
- 1 eetl paprikapoeder
- 3 theel gedroogde chilipepers
- 2 laurier blaadjes
- 125 ml sherry (fino of manzanilla)
- zout en peper naar smaak
- 1/4 bosje peterselie
- 900 ml water
- 450 ml rijst
Bereidingswijze:
- Pel de garnalen, stamp de chilipepers en hak de peterselie en de knoflook fijn.
- Kook of stoom de rijst gaar in 20 minuten.
- Verhit in een pan de boter en de olijfolie en bak daarin de knoflook lichtbruin en houdt het daarna warm.
- In een andere pan verwarm de bouillon, de citroensap, de paprika, de laurier en de chilipeper tot een saus.
- Verwarm de oven voor tot 200gr met daarin een aardewerken pan. Haal de pan uit de oven en zet deze op het vuur. Voeg daaraan de boter/olijfolie toe en als het kookt voeg dan de garnalen toe en blijf roeren totdat deze verkleuren.
- Voeg dan de sherry en het bouillonmengsel toe en plaatst de schaal voor 5-10 minuten terug in de oven. Serveer met de rijst.