Gambas met knoflook

Recepten > Gambas al Ajillo (knoflook garnalen/gambas)

Ingrediënten:

  • 100 gr boter
  • 125 ml olijfolie
  • 7 teentjes knoflook
  • 900 gr grote garnalen (gambas)
  • 60 ml runderbouillon
  • 75 ml citroensap
  • 1 eetl paprikapoeder
  • 3 theel gedroogde chilipepers
  • 2 laurier blaadjes
  • 125 ml sherry (fino of manzanilla)
  • zout en peper naar smaak
  • 1/4 bosje peterselie
  • 900 ml water
  • 450 ml rijst

Bereidingswijze:

  1. Pel de garnalen, stamp de chilipepers en hak de peterselie en de knoflook fijn.
  2. Kook of stoom de rijst gaar in 20 minuten.
  3. Verhit in een pan de boter en de olijfolie en bak daarin de knoflook lichtbruin en houdt het daarna warm.
  4. In een andere pan verwarm de bouillon, de citroensap, de paprika, de laurier en de chilipeper tot een saus.
  5. Verwarm de oven voor tot 200gr met daarin een aardewerken pan. Haal de pan uit de oven en zet deze op het vuur. Voeg daaraan de boter/olijfolie toe en als het kookt voeg dan de garnalen toe en blijf roeren totdat deze verkleuren.
  6. Voeg dan de sherry en het bouillonmengsel toe en plaatst de schaal voor 5-10 minuten terug in de oven. Serveer met de rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *