Kalfsstoofpot met Amandel-Sherrysaus

Recepten > Kalfsstoofpot met Amandel-Sherrysaus

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Voor 4 personen

ingrediënten:

  • 60 gram blanke amandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram trostomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 ml vleesfond
  • 600 gram kalfs(rib)lapjes
  • 3 takjes verse fijngehakte peterselie
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • 1 dl Medium Sherry

Bereidingswijze:

  1. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Tomaten schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Kalfsvlees in blokjes snijden. 1 eetlepel geroosterde amandelen fijnhakken.
  2. 2 eetlepels olie in een pan verhitten. Knoflook 1 minuut zachtjes meebakken. Tomaten toevoegen en op hoog vuur 4 minuten meebakken, regelmatig omscheppen. Fond er door roeren en saus iets laten afkoelen.
  3. In keukenmachine het afgekoelde tomatenmengsel en de rest van de amandelen tot een gladde saus pureren.
  4. In een braadpan de rest van de olie verhitten. Kalfsvlees snel en rondom lichtbruin bakken. Bestrooien met zout en peper.
  5. Medium sherry aan het vlees toevoegen en aan de kook brengen. Tomaten-amandelsaus en fijngehakte peterselie er door roeren.
  6. Vlees afgedekt in ongeveer anderhalf uur gaar stoven.
  7. Op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met gehakte amandelen. Serveren met gekookte aardappelen of tagliatelle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *