Paprikataartje met een mousse van bloemkool

Recepten > Paprikataartje met een mousse van bloemkool

Ingrediënten

  • 2 paprika’s, 1 geel en 1 rood
  • 7,5 gr. agar-agar in poedervorm
  • 5 dl. heldere tomatenbouillon
  • 500 gr. bloemkoolroosjes
  • 2,5 dl. slagroom
  • snufje tijm,
  • rozemarijn
  • peper, zout
  • uitgeperst teentje knoflook
  • olie, bijv. olijfolie
  • 5 plakken roggebrood
  • voor garnering: klein beetje pesto

Bereiding

  1. Kook de bloemkool heel erg gaar.
  2. Pof de paprika’s in ca. 45 min. in een oven van 180ºC. Leg ze daarvoor in een ovenschaal en voeg voor de smaak tijm, rozemarijn, knoflook, peper, zout en olie in de schaal toe.
  3. Trek het vel van de paprika’s. Verwijder het zaad en de zaadlijsten en maak met een staafmixer of keukenmachine twee purees, 1 van de gele en 1 van de rode paprika.
  4. Breng de tomatenbouillon aan de kook en verdeel hem dan weer over twee bakjes. Los in elk bakje 2,5 gr. agar-agar op.
  5. Schep de purees in de twee bakjes. Meng ze met de bouillon en agar-agar en laat ze afkoelen en opstijven. Pureer de bloemkool met een staafmixer of keukenmachine. Voeg een beetje kookvocht toe en roer er de rest van de agar-agar door.
  6. Breng de bloemkoolmousse op smaak met zout en flink veel peper en laat hem afkoelen en opstijven. Klop de slagroom lobbig. Roer de slagroom door de goed afgekoelde bloemkoolmousse.
  7. Leg de plakken roggebrood op een snijplank. Steek met de bakringen steeds een rondje uit het roggebrood. Dit wordt de bodem van het taartje.
  8. Schep de bloemkoolmousse en de paprikapurees als ze stijf genoeg zijn laag voor laag in de bakringen. Voeg pas weer een laagje toe als de vorige goed stijf is. Begin met laagje bloemkoolpuree, dan gele paprikapuree, dan weer laagje bloemkoolpuree en als laatste een laagje rode paprikapuree. Tot gebruik in de koelkast bewaren.
  9. Zet de bakringen voorzichtig op mooie bordjes en verwijder de bakring. Druppel wat pesto erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *