Pilav

Recepten > Pilav

Ingrediënten:

  • 500 g varkens hamlappen
  •  25 g boter (-room)
  •   1 gele paprika
  •   1 rode paprika
  •   2 eetlepels ketjap (manis)
  •   1 theelepel sambal
  •   2 eetlepels maïzena
  •   2 teentjes knoflook
  •   1 blik perziken
  •   1 blikje tomatenpuree
  •   1 ui
  •   peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui, doe hetzelfde met de knoflook.
  2. De hamlappen in blokjes snijden en braden met de gesnipperde ui en knoflook. Tomatenpuree, ketjap (naar smaak), sambal, toevoegen en uit laten bakken. Let op: tomatenpuree is van zichzelf zuur, door het goed te verwarmen verdwijnt de zurigheid.
  3. Was en snijd de paprika’s in stukjes en roer het door het tomaten mengsel en bak ze halfgaar. Daarna alleen het sap van de perziken (houd een half mokje over voor het binden met de maïzena) en wat water naar smaak erbij doen.
  4. Op smaak brengen met zout en peper.
  5. Dan alles overbrengen in een rohmertöpf of een ovenschaal met deksel.
  6. Vanuit een koude oven ± 1.15 uur op 200°C verwarmen. Daarna het gerecht binden met de maïzena: Het halve mokje perziksap aanlengen met de maïzena en toevoegen.
  7. Daarna de perziken toevoegen. Laat de perziken nog even warm worden en lekker in de pilav trekken. Dit gerecht wordt veelal geserveerd met rijst en salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *