Tapas: Gemarineerd varkensvlees, Prueba de Cerdo

Recepten > Prueba de Cerdo – gemarineerd varkensvlees

Deze zeer sterk gekruide tapa is een specialiteit van het stadje Trujillo, thuishaven van Conquistador Francisco Pizarro, die zijn leven begon als armzalige schaapsherder en eindigde als een rijk man, getrouwd met zijn Incaprinses en wonend in een prachtig paleis. Zijn paleis staat nog altijd op ??n van de fraaiste pleinen in Spanje, het betoverend mooie plein van Trujillo.

In Casa La Pata, een kleine bar in Trujillo wordt deze tapa “Moraja” genoemd omdat men de tapas graag dwaze namen geeft, maar in andere bars heet deze tapa “Prueba de Cerdo” genoemd, dat “het varkensvlees proeven” betekent. In vele kleine dorpjes van midden-Spanje wordt de chorizo zelf gemaakt, – als het varkensvlees dan gemarineerd (de marinade bevat dezelfde kruiden als die worden gebruikt in de worst) en gegrild is, vormt dat een voorproefje van de smaak van de chorizo van dat jaar.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels droge, witte wijn
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/3 lepel chilipeper
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 225 gram varkenslende in plakjes van 6 x 2 1/2 cm en 3 mm dik
  • slablaadjes ter garnering

Bereidingswijze

  1. Vermeng in een schaal de olie, wijn, knoflook, oregano, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper.
  2. Voeg het vlees toe en roer het goed door het mengsel, zodat het aan alle kanten met de marinade bedekt is.
  3. U kunt het vlees meteen bereiden maar het krijgt meer smaak als het een nacht gemarineerd wordt.
  4. Verhit een licht ingevette pan tot deze zeer heet is. Leg de reepjes varkensvlees erin en roerbak ze snel; laat ze niet te lang bakken.
  5. Bestrooi ze met zout en leg ze op een bed van slablaadjes.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *