Rijst uit Valencia

Recepten > Rijst uit Valencia

Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1,25 kop langkorrelige rijst,
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • 15 gram boter,
  • 1 middelgrote ui gesnipperd,
  • 2 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil,
  • 1,25 deciliter sinaasappelsap,
  • 1,25 deciliter sherry,
  • 3,75 deciliter kippenbouillon.

Bereiding:

  1. Rijst 10 minuten in koud water weken, afgieten, afspoelen en weer afgieten.
  2. Verhit op een matig vuur olie en boter in een pan. Ui toevoegen en goudbruin en zacht bakken; voeg rijst toe en zet het vuur laag. Roer de rijst 2 minuten tot hij goudkleurig is.
  3. Sinaasappelschil, sinaasappelsap, sherry en bouillon toevoegen en goed afgedekt aan de kook brengen; eenmaal roeren. Vuur laag zetten en afgedekt 8-10 minuten laten pruttelen tot bijna al het vocht is opgenomen. Van het vuur halen en 5 minuten afgedekt laten staan tot al het vocht is opgenomen.
  4. Met een vork de rijst los roeren en opdienen.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *