Saffraanrisotto

Recepten > Saffraanrisotto met Garnalen

Bereidingstijd: 60 minuten
Voor 4 personen

ingrediënten:

  • 1/4 theelepel saffraandraadjes
  • 500 gram rauwe middelgrote garnalen
  • 60 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 3 eetlepels gehakte verse peterselie
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • 60 ml droge Fino sherry
  • 60 ml witte wijn
  • 1 1/2 liter visbouillon
  • 1 gesnipperde ui
  • 440 gram risottorijst
  • enkele zwarte peperkorrels

Bereidingswijze:

  1. Laat de saffraan in 3 eetlepels heet water weken. Pel de garnalen, behalve het staartje.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een middelgrote pan. Voeg de knoflook, peterselie, garnalen en naar smaak peper en zout toe. Laat de garnalen 2 minuten bakken en voeg dan de sherry, wijn en saffraandraadjes met het weekwater toe.
  3. Haal de garnalen uit de pan met een schuimspaan en laat het vocht zachtjes tot de helft inkoken. Giet de visbouillon er bij en 250 ml water, dek de pan af en laat sudderen.
  4. Verhit de rest van de olie in een grote pan met een dikke bodem. Bak de ui 3 minuten tot hij goudbruin is. Voeg de rijs toe en blijf 3 minuten roeren op een matig vuur.
  5. Zorg dat de bouillon blijft pruttelen. Giet 125 ml van de hete bouillon bij de rijst. Blijf op een laag vuur roeren met een houten lepel, totdat de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
  6. Herhaal dit steeds opnieuw met 125 ml bouillon totdat alle bouillon is verwerkt en de rijst gaar en romig is (duurt circa 25 tot 30 minuten).
  7. Doe de garnalen er bij en blijf roeren tot ze goed doorgewarmd zijn. Maak de risotto af met zout en gekneusde zwarte peperkorrels en dien hem meteen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *