Valenciaanse producten

Recepten > Valenciaanse Producten

Over Valencia
In het rijtje ‘grootste steden van Spanje’ vindt u zeker Valencia terug. Valencia is de drie na grootste stad van Spanje. De stad heeft een ideale ligging aan zee waardoor het er ’s zomers nooit te warm wordt door de frisse zeewind. Valencia is een bruisende stad met veel cultuur en kunst. Komt u voor de rust, bruisendheid of gezelligheid? Valencia biedt het allemaal!

Eten in Valencia
Waar Nederlanders dol zijn op vlees, eten Valencianen liever vis, schelpdieren en zeevruchten. Valencia is een stad welke op het vlak van gastronomie heel wat rijk is. De stad waarborgt een aantal recepten die al eeuwenoud zijn. In de loop van de jaren zijn deze recepten hernieuwd waardoor ze veelal verfijnd zijn van smaak.
Wanneer u gaat eten in een Valenciaans restaurant zal het u opvallen dat alle gerechten met verse producten en uiterste zorg zijn bereid. Veel ingrediënten die worden gebruikt in Valenciaanse restaurants worden van origine beschermd. Dit betekent dat deze producten gecontroleerd zijn en afkomstig zijn van afgebakende gebieden waardoor deze producten van topkwaliteit zijn. Valencia heeft ruim 1400 restaurants dus u zult ongetwijfeld een restaurant voorbij komen die voldoet aan uw eisen: knus, modern of intiem. Uiteraard allemaal met gerechten van topkwaliteit.

Paella
Een typisch Valenciaans gerecht is paella. Paella is een gerecht die als hoofdbestanddeel rijst bevat met daarin vaak schelpdieren en vis (of kip en konijn), een basis van tomaten, Valenciaanse witte bonen (garaffo), snijbonen en saffraan.
Vroeger werd Paella gemaakt als gerecht die werd genuttigd tijdens de lunch. Toentertijd werd er een groot vuur gestookt waarop een pan werd gezet en waar vervolgens een verscheidenheid aan producten werd ingegooid. Dit kon kip zijn, konijn, maar ook andere producten die men toen in hun keukens hadden liggen. Deze traditie is nog steeds in stand gehouden.
In de havenwijk van Valencia werd de paella met kreeft, mosselen en gamba’s geboren. U ziet Valencianen nu niet vaak Paella meer maken waarin schelp- en schaaldieren zitten en daarnaast ook nog konijn en kip.
Mocht u in Valencia zijn dan is het erg interessant om jezelf te trakteren op de lekkerste Valenciaanse paella. Dit gerecht is namelijk de moeite waard om te proberen wanneer u in Valencia verblijft, vooral in combinatie met de Valenciaanse omgeving.

Rijst
In de provincie Valencia worden verschillende soorten rijst verbouwd. De Arroz Sollana is een rijstsoort welke zeer geschikt is voor paella. De Arroz Bomba is de rijst die het meeste wordt gebruikt door Valencianen voor in de paella. Daarnaast zijn er nog de Arroz Fonsa, Arroz Gleva, Arroz Bahia en Arroz Senia. De rijst wordt verbouwd bij Albufera, een meer nabij Valencia. Erg leuk om de rijstvelden hier eens te bekijken waar de typische paella rijst op wordt verbouwd.

Valenciaanse drankjes
Bij Valenciaans eten hoort ook een Valenciaans drankje genuttigd te worden. Een horchata is een drankje welke typisch Valenciaans is. Dit drankje bestaat uit een melkachtige substantie die is gemaakt van amandelen, water en suiker. Een ander traditioneel drankje uit Valencia is de Agua de Valencia. Dit drankje is een mix van sinaasappelsap, cava (mousserende wijn uit Spanje) en Cointreau. Mocht u ook hier nieuwschierig naar zijn, dan kunt u deze drankjes in vrijwel alle restaurants die Valencia rijk is bestellen.

1 gedachte op “Valenciaanse producten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *