Visboullion op Spaanse wijze

Recepten > Visbouillon op z’n Spaans

Recept voor ongeveer 1 liter

Ingrediënten:

  • 1 kg visafval met graten en koppen (Bij voorkeur met zalm- of makreelresten)
  • 1½ ui, in vieren gesneden
  • 1 middelgrote wortel, geschraapt en in vieren gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, grof gehakt
  • 1 prei, in schijfjes gesneden
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 liter koud water
  • bosje verse tuinkruiden zoals tijm, peterselie en een blaadje laurier
  • 5 witte peperkorrels

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een hele grote pan, breng het geheel aan de kook en laat, afgedekt, minstens twee uur zachtjes koken.
  2. Zeef de bouillon door kaasdoek of een fijne zeef en bewaar alleen de bouillon.
  3. Schuim ook af en bewaar de bouillon niet langer dan 24 uur in de koelkast.

Deze visbouillon is erg lekker bij de Paella waarvan u het recept ook op onze site vindt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *