Wortel met salami en rozijnen

Recepten > Wortel met Salami en rozijnen

Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 10 dunne plakjes pittige salami, in reepjes,
  • 15 gram boter,
  • 6 middelgrote wortels, in kleine stukjes,
  • 4 lente-uitjes, in plakjes,
  • 1/2 theelepel komijnzaadjes,
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder,
  • 1/2 kopje rozijnen,
  • 1/4 kopje pijnboompitten.

Bereiding:

  1. Verhit olie in een grote pan en bak de salami op matig vuur in 2 minuten knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken. Haal de overgebleven olie uit de pan.
  2. In de pan boter verhitten en salami, wortels, lente-uitjes, komijnzaadjes en kaneel toevoegen. Op laag vuur in 4 minuten bakken tot de wortels net gaar zijn.
  3. Rozijnen toevoegen en nog 3 minuten bakken. Pijnboompitten toevoegen en alles goed mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *