Zalm op Spaanse wijze

Recepten > Zalm op Spaanse wijze

Salmón y espárragos en salsa verde
Zalm en asperges in groene saus

4 personen

Ingrediënten:

  • 4 moten zalm
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel bloem
  • olie
  • 2 dl visbouillon
  • 12 groene asperges
  • zout, peper

Bereiding:

  1. Snipper de ui en de knoflook zeer fijn en fruit dit in een beetje olie.
  2. Voeg vervolgens de bloem toe en roer dit goed door. Doe de peterselie en de visbouillon hierbij en roer nogmaals, leg dan de zalm erin.
  3. Laat de zalm op een zacht vuur in dit mengsel gaar worden, draai de zalm na een minuut of vijf een keer om.
  4. Bak in een andere pan, het liefst een grillpan, in een beetje olie de asperges tot ze licht beginnen te kleuren (ze moeten beetgaar zijn).
  5. Serveer de zalm met de groene saus, gegarneerd met de asperges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *