Adra

Plaatsen > Costa de Almeria > Adra

Adra is een stad in de Spaanse provincie Almería in de regio Andalusië. Adra ligt in het westelijke deel van de provincie Almeria, op 50 kilometer afstand van de hoofdstad van Almeria, in een gebied dat bekend staat als ‘El Poniente’. Adra is een welvarend industrie- (suikerwerken, visconserven) en havenplaatsje in een vruchtbare vlakte waar hoofdzakelijk suikerriet geteeld wordt.

Net als de meeste van de Costa del Almeria, heeft Adra een mild klimaat in de winter en hoge temperaturen, rond de 38 graden, in de zomer.

Adra werd gesticht door de Feniciërs in de 8ste eeuw. Het werd toen Abdera genoemd en tot en met de Romeinse bezetting van de stad was het een succesvolle handelspost. In 2007 telde Adra 23.742 inwoners.

Er is niet veel toerisme in Adra. Bezienswaardig is het Moors kasteel en (op de Cerro de Monte Cristo) ruines van Phoenicische, Romeinse en Arabische gebouwen.

Adra heeft een aantal interessante archeologische sites, waaronder een permanente tentoonstelling die het dagelijks leven van de inwoners van Adra in de Romeinse tijd laat zien. Er is een museum en een theater.

Ook van belang is het Fuente del Mar monument, gebouwd in 2004 ter nagedachtenis van de lokale zeelieden die hun leven op zee te hebben verloren. De Fuente Homenaje a la Agricultura is een fontein gebouwd als een eerbetoon aan de lokale agrarische gemeenschap.

Het platteland en de stranden rond Adra zijn van bijzondere natuurlijke schoonheid; net ten zuiden van de Sierra Nevada en Baja Alpujarra (laag Alpujarra) is het gebied van grote ecologische waarde met een overvloed aan flora en fauna.

Van bijzonder belang is Las Albuferas de Adra (de lagunes van Adra), welke werden gevormd door een oude rivierdelta uit de Río (River) Adra. De lagunes vormen een klein natuurreservaat, een natuurlijke habitat voor wilde dieren. Dit is een uitzonderlijke locatie voor vogelaars met zo’n 140 verschillende soorten, waaronder een aantal bedreigde soorten.

Adra profiteert ook van kilometers prachtige zandstranden, met helder water, ideaal om te zwemmen en te duiken. De beste stranden in de buurt van de stad zijn Playa de la Sirena Loca, Playa del Carbonocillo, Playa de San Nicolas, Playa del Censo. Al deze stranden zijn blauwe vlag stranden, veilig en ideaal voor kinderen.

De Adra Feria (kermis) vindt elk jaar plaats tussen de 5 en 10 september en er is een fantastisch Flamenco festival, elk jaar op de laatste zaterdag van augustus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *