Alp Cerdanya

Plaatsen > Alp / Cerdanya

Alp is een schilderachtig dorp met 900 inwoners. Het is 7 km van Puigcerda gelegen.

La Cerdanya is het meest westelijk gelegen district en ook het meest bergrijke. Hermitages en kleine kerkjes geven u de mogelijkheid om verschillende routes te volgen in het gebied. De region Cerdanya vormt een natuurlijke grens die door Catalonië, Frankrijk en het vorstendom Andorra loopt; de economie is voornamelijk gericht op toeristen en dan vooral op berg- en adventuresporten. De hoofdstad van de regio is Puigcerdà, een plaats die werd opgericht in 1117 en vandaag de dag het meest commerciële stadje van het gebied is. Puigcerdà’s vijver was één van de eerste plekken in Catalonië waar schaatsen een populair tijdverdrijf werd en het Ice Palace in de stad organiseert kunstschaats- en ijshockeyevenementen.

In de 19de eeuw werd Cerdanya een favoriete zomerbestemming voor de Catalaanse bourgeoisie, die hier kwamen voor de rust, de vrede en de natuurlijke schoonheid. Eén van de belangrijkste kenmerken van het gebied is de parochiekerk uit 1288 en gerestaureerd in de 20ste eeuw nadat een brand het gebouw had verwoest in 1938.

Bezienswaardigheden
Het kasteel Torre del Riu. Uitgangspunt voor het maken van verscheidene excursies in deze streek (Ruta romanica, karakteristieke dorpjes, Ruta gastronomie, bergtochten etc.).

Openbaar zwembad. Golfterrein (18-holes) in Bolvier 25 km. Aquapark in Er met verwarmd zwembad en picknickplaats.

De grootste attracties van de regio zijn de twee skigebieden bij het plaatsje Alp. La Molina was het eerste skigebied in Spanje met een mechanische lift. Het aangrenzende gebied van Masella heeft uitstekende sneeuwcondities het gehele jaar door. Eind 20ste eeuw waren er plannen om de twee gebieden samen te voegen en zo het grootste skigebied van de Pyreneeën te vormen. Langlaufers vinden een uitstekend gebied in Guils Fontanera.

Bezoekers van La Cerdanya kunnen niet om een bezoek aan Llívia heen, de enige Spaanse enclave die totaal is omgeven door Frans grondgebied. Dit kleine plaatsje bevat één van Europa’s oudste apothekers en ook ligt er binnen de dorpsgrenzen een middeleeuws kasteel dat getuige was van vele historische momenten, zoals het tekenen van het Verdrag van de Pyreneeën in 1659.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *