Asturië

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Asturië

Asturië is een autonome gemeenschap van Spanje. Het ligt in het noordwesten van het land, aan de Golf van Biskaje, en wordt in het westen begrensd door Galicië, in het oosten door Cantabrië en in het zuiden door Kastilië-Leon.

De belangrijkste steden van Asturië zijn de hoofdstad Oviedo en Gijon. Verder zijn Aviles en Villaviciosa ook belangrijke steden, en andere steden zijn Pola de Siera, Nava, Infiesto, Arriondas, Ribadesella, Mieres en Pola de Lena.

Omdat Asturië een van de laatste overblijfselen van het christelijke Spanje was tijdens de Moorse overheersing, krijgt de troonopvolger van de Spaanse troon automatisch de titel Prins van Asturias.

Asturië ligt ver weg van de typische toeristische paden, maar de klif randen, smaragdgroene oostelijke kustlijn van Asturië heeft enkele van de mooiste stranden van Spanje. Onder de Picos de Europa liggen rotsachtige baaien, low-key badplaatsen en een bruisend surf scene te wachten.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *