Baeza

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Baeza

Baeza ligt op een heuveltop (765 m) en werd in 1226 veroverd door Ferdinand III. Het was de eerste Moorse stad in ‘Al-Andalus’ die werd veroverd tijdens de reconquista. Baeza is een klein stadje tussen de olijfgaarden met opmerkelijk veel renaissance architectuur en het typische Andalusische dorpsleven. Een dagelijkse overdekte markt, vele dorpswinkeltjes en rumoerige cafés.

Baeza is een prachtig stadje, waar gothiek, renaissance en barok zich afwisselen met Romeinse en Moorse monumenten. Een historisch centrum met vredige pleintjes, waar de invloed van Castilië duidelijk te merken is. Monumenten als het Paleis van Jabalquinto, de voormalige universiteit, en de mooie Kathedraal, zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden van Baeza.

In Baeza staat de ‘Antigua Universidad’. Tussen 1542 en 1825 herbergde dit gebouw één van de eerste universiteiten van Spanje.

Het Palacio de Jabalquinto is ook een belangrijk historisch gebouw. Dit gotische paleis heeft een gevel in Isabella-stijl, geflankeerd door fraai bewerkte ronde steunberen.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *