Bilbao

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Bilbao

Bilbao is de hoofdstad van de provincie Vizcaya, welke is gelegen in het westelijke deel van Baskenland, in het noorden van Spanje. Als financiël en economisch centrum van de regio is Bilbao een dynamische en innovatieve stad met opvallend veel maatschappelijke en zakelijke activiteiten.

Ondanks deze drukte biedt Bilbao de bezoeker indrukwekkende landschappen, overblijfselen uit een unieke geschiedenis, de rijke culturele traditie en een gerenommeerde keuken, gecombineerd met gastvrijheid van de inwoners.

Bilbao is ook een van Europa’s belangrijkste centra voor architectuur en hedendaagse kunst. Het Guggenheim Museum is is een museum voor moderne en hedendaagse kunst en huisvest een uitgebreide verzameling kunstwerken.

De meeste van de belangrijke winkels, banken en toeristische voorzieningen liggen binnen korte afstand van de Gran Via, de straat die loopt van het oosten naar het westen door het centrum van de stad. De oude wijk ligt ten oosten van het moderne commerciële centrum, de overkant van de rivier. Het is een interessante oude wijk gelegen aan de oostelijke kant van Nervion rivier. In deze wijk liggen de beste bars en restaurants van Bilbao.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *