Costa del Maresme

Plaatsen > Costa del Maresme

Costa del Maresme ligt aan de noordkust van Spanje in Catalonië, ten zuiden van de Costa Brava en ten noorden van Barcelona. De kustlijn van Costa del Maresme loopt van Blanes tot Barcelona en is ongeveer 50 kilometer lang. Langs de gehele kustlijn loopt een spoorbaan, wat bepalend is voor de uitstraling van deze regio. Veel hotels zijn gevestigd achter de spoorlijn, waardoor u om het strand te bereiken altijd het spoor moet oversteken. Gelukkig zijn hier op diverse plaatsen voetgangerstunnels voor gemaakt.

Costa del Maresme betekent ook wel kust van het Moeras. Deze naam heeft het te danken aan het Moerasachtige achterland, hier worden onder andere aardbeien, kersen, bonen, erwten en tomaten gekweekt.

Geschiedenis
Costa del Maresme is gevestigd in Catalonië, de geschiedenis van Costa del Maresme vertoont daarom ook vele overeenkomsten met de geschiedenis van Catalonië.

De Iberiërs waren de eerste bewoners van Costa del Maresme. Later werd Catalonië tot aan Barcelona, toen ook wel Barcino genoemd, veroverd door de Romeinen. Barcelona vormde toen de doorgangspoort naar het rijke zuiden, Spanje. In deze tijd is ook de splitsing tussen de talen, het Catalaans en het Spaans, ontstaan. Na dat Catalonië lange tijd in handen is geweest van de Romeinen werd het veroverd door diverse Germaanse stammen en later door Arabieren.

Tot op de dag van vandaag zijn er nog vele culturele en politieke verschillen tussen Catalonië en de rest van Spanje. Indien u meer inzicht wilt in de cultuur en historie van Catalonië is een uitstapje naar het Historisch Museum van Catalonië een aanrader.

Bezienswaardigheden & Uitstapjes
Wanneer u een vakantie in Spanje wilt die over alle ingrediënten beschikt om een geslaagde vakantie te hebben, bent u in Costa del Maresme op de juiste plek. Zo kunt u culturele uitstapjes maken naar de archeologische vondsten in Mataro en Burriac.

Tevens zijn de steden Girona en Barcelona gemakkelijk te bereiken vanuit de gehele regio. In beide steden vindt u genoeg culturele en architectonische hoogstandjes voor een hele dag vermaak. Zo vindt u in Barcelona o.a. de Sagrada Familia en Park Guell van de architect Gaudi. Mocht u minder affiniteit hebben met cultuur dan kunt u in Barcelona ook naar het indrukwekkende voetbalstadion Camp Nou of lekker een dagje winkelen.

In Girona is de oude binnenstad zeer de moeite waard om te bezoeken, hier vindt u vele monumentale panden met diverse culturele invloeden. Zo vindt u er onder andere: Arabische Baden, een Benedistijner klooster van Sante Pere de Galligants waarin het Provinciaal Archelogisch Museum is gevestigd en niet te vergeten de Kathedraal de Santa Maria. Wanneer u  de kathedraal wilt bezoeken dient u bijna 100 treden te beklimmen, maar laat dit u vooral niet weerhouden van een bezoek.

Ook aan zon, zee en strand is aan de Costa del Maresme geen gebrek. Zo kunt u tijdens u vakantie in Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar of Santa Susanna genieten van fijne grindstranden en de vele uitgaansgelegenheden.

Kortom, voor een strandvakantie afgewisseld met diverse uitstapjes bent u aan de Costa del  Maresme op de juiste plek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *