Faro de Punta la Entallada

Plaatsen > Fuerteventura > Faro de Punta Entallada

De vuurtoren La Entallada Las Playitas (c) 2012 SpanjeVakantieland.nl

De vuurtoren La Entallada Las Playitas (c) 2012 SpanjeVakantieland.nl

De vuurtoren La Entallada (of Punta Lantailla) is een vuurtoren in de buurt van de stad Las Playitas, in de gemeente Tuineje op het eiland Fuerteventura (Canarische Eilanden). De vuurtoren bevindt zich aan de zee-engte het dichtst bij kaap Juby, gelegen aan de nabij gelegen kust van Afrika. Dit is het punt het dichtst bij de Afrikaanse kust. De vuurtoren verzorgt zo de signalering van de drukbevaren zee-engte die tussen deze beide kusten wordt gevormd gevormd.

De vuurtoren Faro de Punta Entallada bestaat uit een toren van 11 meter hoog, met een bijzondere schoonheid. Het is gebouwd in steen metselwerk en rode bekleding, plinten en bogen

De vuurtoren werd gebouwd tussen de jaren veertig en begin vijftig van de twintigste eeuw, het licht brand sinds de nacht van 03 december van 1954 . Hij was een van de laatste grote vuurtorens gebouwd in de Canarische Eilanden bestemd om te worden bewoond. De vuurtoren Entallada was de laatste van dit soort gebouwd in Spanje met de klassieke opvatting om het personeel te huisvesten. DHet opvallende gebouw heeft een glazen koepel zodat ook vliegtuigen door de vuurtoren kunnen worden bediend.

Fuerteventura uitzicht (c) 2012 SpanjeVakantieland.nlVanaf het plateau van de vuurtoren, en het daaraan gebouwde houten uitzicht plateau heeft u een prachtig uitzicht over het achterland, evenals een adembenemend uitzicht op de kustlijn van Majorero. U bereikt de vuurtoren via een prima aangegeven rijweg die, vooral aan het einde, erg smal is.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *