Guadalest

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Guadalest

Guadalest is een dorpje in de provincie Alicante. Het dorp is door de Moren gebouwd. Het dorp kent nog minder dan 200 vaste  bewoners. Het dorp ligt op een hoogte van 595 meter.

Guadalest ligt verscholen in de bergen van Alicante de Sierra de Aitana en Sierra Aixortà. Bergpieken die in d ebuurt van Gaudalest liggen zijn El Parats (1.147 m.), el Morro Blau (1.124 m.) en el Morro Blanc (1.084 m.). Guadalest is een toeristische trekpleister omdat het op een afstand van slechts 15km van de drukke kust van Benidorm ligt. U rijdt vanuit Benidorm richting Altea. Linksaf richting Callosa. Eenmaal aangekomen in Callosa kunt u linksaf naar Guadalest.

Veel toeristen bezoeken het Castillo de Guadalest. Als u het dorp wilt bezoeken vertrekt u beter vroeg in de morgen of in het voor- of na-seizoen. Guadalest ontvangt jaarlijks 2 miljoen bezoekers. Op het Prado museum van Madrid na is Guadalest  daarmee het drukst bezochte toeristische trekpleister.

Plaatsen in de omgeving zijn: Benimantell, Bolulla, Callosa de Ensarriá, Castell de Castells en La Nucia.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *