Jalon

Plaatsen > Jalon

In de Vall de Pop (Vallei van Jalon) liggen negen dorpen, waarvan Jalon (of Xalo in de Valenciaanse taal) met 2000 inwoners het grootste is. De dorpen in de vallei zijn nog écht Spaans, wat onder andere inhoudt dat alles heel rustig gaat en dat er vooral ’s ochtends in café’s ontbeten wordt (met om half 10 de eerste fles wijn.

Jalon (costa blanca noord) ligt op slechts 20 km van de zee, op 40 km van Benidorm en op 75 km van Alicante. Het dorp bevindt zich 7 kilometer westelijk van Benissa, en stamt uit de Moorse tijd. De huizen, gebouwen en de levenswijze zijn tot de dag van vandaag door de Moorse bouwstijl en levenswijze beinvloed.

De toeristische drukte vindt u aan de kust, niet in dit nog vrij onbekende binnenland op korte afstand van de zee.

U wandelt over historische wandelpaden op zoek naar ruïnes uit de Moorse tijd, de oude waterputten, de planten, de bloemen en de schilderachtige dorpjes. Uitgestrekte wijnvelden, sinaasappel- en amandel boomplantages liggen rondom het dorp. Het dorp is omgeven door groene heuvels en bergen; De Sierra Bernia, een heuvelrug die meer dan 1000 meter hoog is.

Wandelingen kunnen gemakkelijk worden afgewisseld met een bezoek aan de stadjes Altea en Guadelest of een dagje naar het strand.

In de lokale winkels vindt u producten uit de streek: de rode wijn, de zoete dessertwijn ‘moscatel’, honing en amandelkoekjes. In de vele restaurants kunt u genieten van heerlijk eten en goede wijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *