Jerez de la Frontera

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Jerez de la Frontera

Jerez geldt als de hoofdstad van de sherryproductie. Naast Spaanse producenten zijn hier ook producenten als Sandeman en Harvey te vinden. Bezoekers van Jerez kunnen zich aan sherry te buiten gaan in de vele bodega’s of een rondleiding volgen bij één van de producenten.

Het gebied is bezet geweest door de Grieken, Romeinen, Visigoten en Moren. De eerste druivenstokken werden in Spanje rond 1100 door de Feniciërs in Jerez de la Frontera aan wal gebracht. In de loop van de 19e eeuw kwam het tot grote bloei door de handel met Ieren en Engelsen.

Op de kalkrijke bodem en het milde Atlantische klimaat groeien druivensoorten als Palomino en Ximenez in de gunstigste omstandigheden. Uiteraard kan een bezoek aan een wijnkelder niet ontbreken. Hoe de wijnen jaar na jaar gradueel vermengd worden, om de beste sherry te bekomen, wordt u daar verduidelijkt.

Naast de sherryproductie staat Jerez bekend om de Andalusische ruiterschool, ‘Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestra. Iedere dinsdag en donderdag worden er dressuurshows gegeven, waarin ruiters en paarden hun beste beentje voorzetten. Op het rythme van zachte klassieke muziek betreden een tiental prachtige Andalusische paarden de keurig verzorgde zandpiste van de rijschool. De prestaties zijn adembenemend en getuigen van de intelligentie van de paarden, en niet minder van het geduld van de menners. In de Jerez-streek heeft vrijwel elke wijnbouwer zijn eigen stoeterij Andalusische paarden.

Een traditie is een hoogmis in de San Ginés Kathedraal in de 2e of 3e zondag in september om de wijnoogst in te luiden. Duiven worden losgelaten en vele plukkers verdwijnen naar de wijngaarden.

 

 

 

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *