La Coruña

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen  > La Coruna

De oude binnenstad vormt een intiem Romaans ecosysteem, gevormd door de kerk van Santiago, de oudste van alle, de kerk van Santa Maria do Campo, met atrium, en het convent van Santa Bárbara, aan een bijzonder plein.

Het museumhuis van de schrijfster Emilia Pardo Bazán, het neoklassieke Paleis van de Kapitein-Generaal, het barokke convent van Santo Domingo, de romantische tuin van San Carlos, het graf van de Engelse generaal Sir John Moore, en het Militair museum duiden op de consistente historische ontwikkeling van een stad vanuit een middeleeuwse vesting.

De boulevard, Paseo Marítimo, rond het oude centrum, kan ‘s zomers elke dag en ‘s winters in de weekeinden en op feestdagen worden afgelegd met een toeristische tram.

Vanaf de 16de eeuwse burcht Castillo de San Antón, nu historisch en archeologisch museum, voert de boulevard naar de Toren van Hercules, de enige nog immer werkende vuurtoren van Romeinse oorsprong. Dan, het Casa de los Peces, of Aquarium, en het Casa del Hombre, of Domus, waar, in samenhang met het Huis van de Wetenschappen, Casa de las Ciencias, en het Planetarium in het park van Santa Margarita, de laatste ontdekkingen zijn geënsceneerd rond de zee, de mens en de wereld.

Een derde tocht voert ons langs het moderne kunstmuseum, Museo de Bellas Artes, de barokke kerken van Las Capuchinas, San Nicolás en San Jorge, en het gemeentehuis, Palacio Municipal, aan het mooie Plaza de Maria Pita.

We besluiten met een heerlijke wandeling over de havenkades met zijn typische galerijen, door de Calle Real, langs de Obelisk, en langs de beste keur van taveernes en tapabars in de Calle Estrelia, Calle Olmos en Calle Galera.

Als laatste getuigen van de culturele en toeristische dynamiek van deze stad noemen we het Symfonieorkest van Galicië, de zetel van de stichting Fundación Pedro Barrié de la Maza, het moderne kunstmueum Museo de Arte Contemporáneo Union Fenosa, en de ruimtelijke ordening van de Monte San Pedro, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de oceaan, de stad en de ria.

 

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *