La Puebla de Castro

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > La Puebla de Castro

Kloof van Olvena  (c) 2011 Fred J. Quint ingestuurd bij SpanjeVakantieland.nl

Kloof van Olvena (c) 2011 Fred J. Quint ingestuurd bij SpanjeVakantieland.nl

La Puebla de Castro, dorpje in de spaanse Pyreneeën gelegen in het zuiden van de regio Ribagorza aan het prachtige stuwmeer Barasona. Het meer is genoemd naar het dorpje Barasona dat aan de rivier Esera lag daar waar zich nu het grote stuwmeer bevindt.

De oorsprong van de bevolking in het gebied dateert uit de Romeinse tijd toen daar de regionale hoofdstad Labitolosa was gevestigd. Inmiddels zijn er uitgebreide opgravingen die de fundamenten en overblijfselen van deze verdwenen stad hebben blootgelegd.

La Puebla de Castro is een van oorsprong ommuurd en versterkte dorp waarin vooral de onregelmatig gebouwde straatjes een speciale charme met zich meebrengen. De meeste huizen en gebouwen zijn in hun bouwwijze aangepast aan de rotsachtige omgeving. Met name de 2 belangrijkste pleintjes en straatjes met arcades en passages liggen verspreid in het centrum waardoor het dorp een middeleeuwse sfeer uitstraalt.

De parochiekerk, gewijd aan Santa Barbara, gebouwd in een laat- gotische Aragonese bouwstijl, heeft een bijzonder altaarstuk dat als parel van romaanse kunst uit de twaalfde eeuw geldt.

In de buurt staan de overblijfselen van het kasteel en de nog intacte kerk van San Roman de Castro uit de 12de eeuw en gebouwd in Lombardisch-Gotische stijl. De prachtige muurschilderingen uit de zestiende en zeventiende eeuw in het interieur van dit kerkje, zijn tot nationaal cultureel erfgoed verklaard.

Het meer van Barasona (c) 2011 Fred J. Quint ingestuurd bij SpanjeVakantieland.nlVooral de nabijheid van het grote meer van Barasona heeft grote aantrekkingskracht op toeristen. Rondom zijn er vele strandjes en mogelijkheden tot diverse watersporten. Ook liggen er 2 campings aan het meer en zijn er verschillende vakantiehuizen van particulieren in de omgeving te huur.

Wandelliefhebbers hebben volop keus tussen kleinere of grotere wandelroutes die vanuit of langs La Puebla de Castro lopen. Voor avontuurlijke vakantiegangers zijn er mogelijkheden voor Rafting, Hiking, Kloventochten, Parapenting, Mountainbiking en nog veel meer.

Pagina met bijdragen van Fred J. Quint.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *