L’Estartit

Plaatsen > L’Estartit

L’ Estartit is een voormalig vissersdorp dat zich heeft ontwikkeld tot een waar vakantieparadijs, zo’n 50 km ten zuiden van de Frans / Spaanse grens.

In het autovrije centrum kunt u ongestoord van het ene winkeltje naar het andere boetiekje slenteren, zomaar op een terrasje zitten ofwel gewoon lekker genieten van een fijne vakantie.

Het strand van Estartit staat bekend als het mooiste strand van de Costa Brava.

Met een mooie jachthaven en met één der mooiste stranden van de Costa Brava en de vele (water)- sportmogelijkheden als duiken, zeilen, windsurfen, waterskiën, vissen, paardrijden en tennis, komt ook de verwende vakantieganger aan zijn trekken.

Even buiten de kust van l’Estartit liggen de Medes-eilanden, een buitenkans voor elke sportduiker! Deze eilandengroep is een beschermd natuurgebied voor onderwater fauna en -flora. Het geldt als één van de belangrijkste trefpunten voor onderwatersporters in het westelijke gebied van de Middellandse zee. Ook de dierenwereld op de eilanden is heel bijzonder. De eilanden zijn beschermd sinds 1990 en het is er strikt verboden om de natuur te verstoren. U mag geen voet op de eilanden zetten en onderwater mag u de rust niet verstoren. Hierdoor is het visbestand geweldig gegroeid. De vissen zwermen voortdurend om u heen. Dit ideale locatie voor foto- en/of videografen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *