Los Cristianos

Plaatsen > Los Cristianos

Wat ooit een klein, pittoresk vissersdorpje in het zuiden van Tenerife was is tegenwoordig een volwassen badplaats waar u alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie aantreft.

Los Cristianos heeft een prachtig zandstrand en een gezellig, typisch Spaans, vissershaventje met meerdere malen per dag een ferryverbinding naar het groene eiland La Gomera. Onder impuls van het toerisme is Los Cristianos door de jaren heen uitgegroeid van klein vissersdorpje tot een heuse toeristische trekpleister met drukke verkeersvrije winkelstraten en ontelbare restaurants en café´s, maar het heeft wel een belangrijke visactiviteit weten te behouden. In de autovrije dorpskern is het met name ’s avonds goed vertoeven, hier vindt u dan ook de knusse restaurantjes en barretjes. Zoekt u een uitbundiger uitgaansleven, dan raden wij u het aangrenzende Playa de las Américas aan.

Playa de Los Cristianos
Tegenwoordig is Los Cristianos en Las Américas als het ware in elkaar gegroeid. Het goudgele zandstrand is vlak in het centrum en pal naast de haven gelegen van waar u naar La Gomera of El Hierro kan afreizen. Voorbij Hotel Gran Arona is er een nudistenstrand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *