Melilla

Plaatsen > Melilla

Melilla ligt ongeveer 300 kilometer ten oosten van Ceuta. De stad telt ongeveer 68.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 13 vierkante kilometer.

Marokko betwist de soevereiniteit van Madrid over de stedelijke enclaves Ceuta en Melila en vindt dat ze onder de regering in Rabat moeten vallen. De Spaanse enclave Melilla aan de kust van Noord-Afrika zijn al ongeveer vijfhonderd jaar eigendom van Spanje.

De meerderheid van de bevolking van Melilla is van Spaanse afkomst, maar er woont ook een grote minderheid van Marokkaanse afkomst en er zijn kleine minderheden van joden en hindoes. In de loop van de geschiedenis heeft Melilla onder het gezag van onder meer Romeinen, Vandalen, Feniciërs en Arabieren gestaan. Melilla is sinds 1497 eigendom van Spanje toen het veroverd werd op de Berbers.

De economie van Melila draait vooral op de visserij, de visverwerkende industrie, de belastingvrije verkoop van goederen en het toerisme. In 1995 kreeg de enclave autonoom bestuur. Ook heeft ze vertegenwoordigers in het Spaanse parlement.

In 2005 gingen beelden de wereld over van Afrikanen die met honderden tegelijk Melilla bestormden om zo de Europese Unie binnen te komen. De meeste Afrikanen werden met geweld teruggestuurd. Sindsdien is de beveiliging van de enclaves versterkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *