Menorca

Plaatsen > Menorca

Menorca is het 2 na grootste eiland van de eilandengroep de Balearen. Het eiland heeft een oppervlakte van 716 km² met 285,7 km aan kustlijn. Ondanks het feit dat het dicht bij Mallorca ligt, heeft het heel andere en geheel eigen kenmerken.

Menorca heeft meer dan honderd kleine baaien en stranden waarvan de meeste nog ongerept zijn. Het eiland is van grote landschappelijke waarde waardoor de Unesco het op de lijst van beschermde natuurreservaten plaatste. Het eiland vertoont in tegenstelling tot Mallorca geen grote hoogteverschillen. De noordkust is voornamelijk rotsachtig, met kiezel-stranden en roodachtig zand. De zuidkust bestaat uit kloven: vochtige zones met een microklimaat waar een karakteristieke fauna en flora te vinden zijn die heel anders zijn dan die van de rest van het eiland.

Op dit eiland ziet men 2 soorten huizen; enerzijds volkomen witte, typische mediterrane huizen en anderzijds bouwwerken in Engelse stijl door de invloed van de Britse aanwezigheid.

De hoofdstad van het eiland, Maó, bevindt zich aan het einde van een buitengewone 5 kilometer lange haven. Een haven met een levendige sfeer en gezellige restaurants en cafés.

Ten zuidwesten van de hoofdstad bevindt zich ook het bekendste toeristencentrum: Binibéquer Vell. De nieuwbouw in deze plaats is een nabootsing van een klein vissersdorp en in de omgeving liggen de druk bezochte stranden waarvan Cala en Porter de populairste is.

Na Mahon is Ciutadella de tweede stad; een sfeervol, historisch stadje met een gezellige haven en een plein met vele terrassen.

Menorca is uitermate geschikt voor mensen met kinderen; vele gebieden zijn autovrij en de stranden lopen geleidelijk af in zee. Vele baaien met zeer rustige strandjes zijn niet rechtstreeks toegankelijk, waardoor het een avontuur is om per huurfiets of huurauto op zoek te gaan naar zo’n plekje en dan zult u gauw merken, hoe mooi Menorca is!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *