Morro Jable, Fuerteventura

Plaatsen > Fuerteventura > Morro Jable

Morro Jable is een plaats op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Jandia, het meest zuidelijke deel van Fuerteventura, één van de Canarische Eilanden.

Moro Jable was ooit een klein vissersdorpje, maar nu is het uitgegroeid tot een van de grootste vakantieoorden op het eiland. De meeste vakantiegangers hier, in tegenstelling tot de Engelsen die het noorden van het eiland bevolken, zijn Duitsers. Ondanks alle toeristische groei behield het oude vissersdorp Morro Jable een deel van haar oorspronkelijke charme.

Het toeristisch centrum van Morro Jable is de promenade met talrijke winkels, restaurants en cafés die duidelijk op de Duitse toeristen gericht zijn. Morro Jable heeft twee belangrijke centra van entertainment, de eerste in Centro Comercial de Jandia. Hier vindt u tal van gezellige bars en af en toe een discotheek. Het tweede centrum is de Plazoleta de Cirilo Lopez, waar u een aantal cocktailbars vindt.

Het nieuwe deel van Morro Jable is ten noorden van de haven gebouwd. Vanuit de haven vertrekt een veerboot naar Las Palmas en Santa Cruz de Tenerife, maar hier kunt u ook aan boord gaan voor een zeiltocht langs het mooie schiereiland Jandia.

Het strand van Morro Jable is een mooi lang zandstrand. Ten noorden van de vuurtoren wordt op het strand naturisme toegelaten. Aan het zuidelijke strand worden zeilboten verhuurd.

In Morro Jable bevindt zich het Aloë Vera informatiecentrum. Hier wordt u ingewijd in de geheimen van deze plant en de aan haar toegeschreven heilzame werking op uiteenlopende stoornissen.

Morro Jable (c) 2012 SpanjeVakantieland.nlAls u in Morro Jable bent, kijk dan ook eens naar de rotonde. Daar staan standbeelden van twee groepen van 15 kinderen die naar de hemel kijken, in een ying – yang cirkel. Een bijzonder schouwspel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *