Nerja

Plaatsen > Nerja

Nerja is een populair vakantieoord ten oosten van Málaga. Het dorp wordt ook wel ‘El Balcón de Europa’ genoemd, het balkon van Europa. Dit is te danken aan een grote uitstekende rots boven zee, wat de ‘onderste’ punt van Europa is. Met een trap kun je naar beneden om langs de zee te banjeren. Vooral ’s avonds als de zon ondergaat, krioelt het hier van de levensgenieters.

Nerja is één van de weinige stadjes aan de Costa del Sol dat nog niet geheel is aangetast door wildgroei van vakantiecomplexen en -appartementen. Het toerisme is hier nog in opkomst en de badplaats heeft daardoor nog veel van haar oude charmes behouden. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door smalle straatjes met aan weerszijde keurig onderhouden witte huizen.

Door de ligging aan de kust en met als achterland de Sierra Nevada, is het klimaat in deze streek ideaal in zomer en winter (gemiddeld 20 graden Celsius.) In Nerja kunt u niet om de typische levensstijl heen, die de Andalusische vriendelijkheid en ontspanning uitstraalt.

Zomers wordt het stadje, met een paar gezellige winkelstraatjes, overspoeld door toeristen. Maar ook in de winter blijft het levendig als – met name Engelse gepensioneerden – overwinteren in het plaatsje. Veel Engelsen zijn blijven hangen en hebben er een huisje of appartement gekocht.

Nerja heeft op enkele kilometer van het plaatsje nog een bezienswaardigheid: la Cueva de Nerja, oftewel de grotten. Deze grotten zijn pas in 1959 ontdekt. In de grotten is een auditorium ingericht, waar regelmatig klassieke concerten worden gegeven.

Toen de grotten van Nerja werden ontdekt, hoorde het gebied bij het dorp Maro. Na gemeentelijke herindelingen kwam Maro onder bestuur van Nerja te vallen en sindsdien vallen de onwaarschijnlijk mooie en imposante grotten onder Nerja. Sindsdien gaan de grotten door het leven onder naam “Grotten van Nerja”. Inmiddels heeft Maro een complete metamorfose ondergaan en is het een prachtig, klein, helemaal wit dorp geworden, Zeer verzorgd uitziend en gastvrij. Met hotels en restaurants en gezellige tapasbars, weliswaar niet berekend op massatoerisme. Na afloop van uw grotbezoek is een bezoek aan Maro en bijvoorbeeld de oude Romeinse ruine op het Balcón de Maro zeker aan te bevelen. U kunt bij de oude suikerfabriek afdalen naar de mooi gelegen baai van Maro, de “kathedraal” (prachtig klein wit kerkje en sereen kunstzinnig ingericht) bezichtigen, en een hapje en drankje nuttigen.

 

2 gedachten over “Nerja

  1. Harrie Bosch

    Goedemorgen Spanje ,wij hebben voor de komende winter een huisje gehuurd voor 2 maanden in Nerja maar door Corona zie ik het niet meer zitten en ook waarschijnlijk niet mogelijk door Corona,Nerja properties services, weigert geld terug te geven en bied een soort van voucher aan voor het zelfde huis terwijl de eigenaar een particulier is die misschien wel het huis verkoopt of erger !! bovendien kan het lang duren voor dat het huis weer eens 2 maanden vrij is ! Hoe denken jullie daar over en hoe zou dat wettelijk moeten ?
    Dank bij voorbaat,,

    1. Redactie Bericht auteur

      Harrie, wij zijn (helaas?) geen juridische adviseurs. je kunt navraag doen bij het garantiefonds als de verhuurder daar is aangesloten, of anders even bij een rechtswinkel navraag doen. Veel succes gewenst met de vervolgstappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *