Palma de Mallorca

Plaatsen > Palma de Mallorca

Palma, de hoofdstad van het eiland Mallorca is een statige stad, met een mooie kathedraal, mooie boulevards met winkels en een reusachtige jachthaven. In het hart van het historische centrum (Casco antiguo) loopt Paseo del Borne, één van de levendigste straten. Aan beide kanten wordt de straat geflankeerd door smalle middeleeuwse stegen en paleizen uit de 19de eeuw. De Italiaanse invloed, zeer kenmerkend voor Mallorca in het algemeen, is hier opmerkelijk duidelijk.

Rond Plaza Mayor vindt u de twee belangrijkste winkelstraten La Rambla en Avenida de Jaume III. Verder is Centro Porto Pi een grote ‘shopping mall’ met veel exclusieve winkels, te vinden aan het eind van Paseo Maritimo. Vlak achter de kathedraal kunt u bij “Man de Mallorca” leuke souvenirs en keramiek kopen. Bovendien is er elke zaterdagochtend een vlooienmarkt aan het begin van avenida Alomar y Villalonga.

Het ideale startpunt van een uitgaansavond is Casco antiguo, het historische centrum met zijn charmante smalle steegjes. Hier vindt u een groot aantal pubs, waar modieuze locals vertoeven maar u kunt hier ook zeer goed eten. Paseo Marítimo biedt elegante plaatsen en discotheken met live optredens van jazz & blues. Zona Darsena Can Barbara wordt verkozen door jonge bezoekers die willen dansen. In Paseo Mallorca, het eigenlijke centrum van de stad, zijn talrijke gelegenheden en cocktailbars te vinden. In het strandgebied, Zona de la Playa, zijn talloze discotheken te vinden waar men kan dansen tot de zon opkomt. Het Gomila-plein (Plaza Gomila) geeft tenslotte de traditionele uitgaansstijl van het eiland weer en wordt eveneens zwaar bezocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *