Ronda

Plaatsen > Ronda

Ronda is een prachtig stadje, omringd door een indrukwekkende bergketen.

Een aantal kilometers landinwaarts vanaf Marbella ligt dit populaire stadje in Zuid Spanje. Ronda is een pittoresk dorpje met een onneembare ligging aan twee zijden van de Tajo, een diepe kloof. De twee delen van Ronda worden verbonden door de Puente Nuevo. Beneden wacht je een kloof van ongeveer 100 meter diep. De brug overkapt het pad naar de Hammam, een van de mooiste Moorse baden in Spanje.

Tot de komst van het buskruit was Ronda een onneembare vesting geweest. De burcht beschermde het voorland en de binnenstad werd beschermd door rotspartijen.
Buiten de klassieke Moorse straten en huizen vind je er de oudste arena van Spanje (de Plaza de Toros). Deze arena is de bakermat van het stierenvechten. Je vindt in de arena, een museum met beroemde en minder beroemde stierenvechters die Spanje heeft voortgebracht

Een bezoek aan het ‘Palacio de Mondragón’ is zeker de moeite waard. Dit paleis uit 1314 werd bewoond door zowel Moorse als Christelijke heersers. Het paleis heeft een schitterende patio en originele Moorse mozaïeken en pleisterwerk.

De Moorse invloeden zijn ook te ontdekken in de Santa Maria de Mayor kerk. Deze kerk is gebouwd op een 13e eeuwse moskee.

Ronda is de geboorteplaats van Pedro Romero, de bekendste stierenvechter van Spanje. Ronda geldt dan ook als de bakermat van stierenvechten.

De minaret van St. Sebastian was vroeger een kleine toren die tot één van de moskeeën van Ronda behoorde en later werd gebruikt als klokkentoren van de inmiddels ook verdwenen kerk van St. Sebastian. De minaret werd tot historisch monument verheven in 1931.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *