S’ Agaró

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaats > S’ Agaró

Gelegen in het hart van de Costa Brava, op ongeveer één uur rijden van de Frans/Spaanse grens, omgeven door een mooie kustlijn en verschillende zandstrandjes, tussen Playa de Aro en de oude Spaanse stad Sant Feliu de Guixols ligt het schilderachtige miljonairsdorpje S’ Agaró, dat nog niet overspoeld wordt door toeristen.

In de directe omgeving van S’ Agaró vindt u verschillende golfbanen. Hier geen massatoerisme, alle ingrediënten voor een ontspannen vakantie zijn aanwezig.

S’Agaró heeft een prachtig fijnkorrelig zandstrand, en ligt aan een kleine, beschutte baai. Ook bijzonder geschikt voor kleinere kinderen en dus voor een echte familievakantie. Aan de romantische strandpromenade vindt u een klein kasteeltje uit de 19e eeuw, restaurants, bars, terrasjes en wat al niet meer.

Duikers vinden hier, zoals overigens op meer plaatsen in de omgeving, alles wat zij wensen op duikgebied. Vanuit S’Agaró vertrekken regelmatig duikexpedities naar de mooiste duikplekken tussen Palamos en Tossa de Mar. Er wordt gedoken op Els Ullastres, les Formiques, Cala Nova, Begur, het Boreas wrak, Tabel en vele andere riffen in de buurt.

De “BOREAS” ligt sinds 1989 voor de haven van Palamos op de bodem van de zee. Het stuurhuis ligt op 18 meter en de schroef op 32 meter diepte

.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *