Salou

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Salou

Salou is ongetwijfeld de bekendste badplaats van de Costa Dorada. Het mooie fijn gouden zandstrand, gekend als de “Playa de Europa”, is een waar vakantieparadijs voor iedereen. U kunt heerlijke wandelingen maken langs de mooie palmenboulevard met de verlichte fonteinen.

Salou is tevens de ideale verblijfsplaats voor de toerist die ervan houdt om te flaneren in de leuke winkelstraatjes, een bezoek wenst te brengen aan de typische markten of zijn hart wenst op te halen aan de vele watersporten: zeilen, waterski, surfen,… Salou biedt in het nachtleven bovendien swingende avonden in de talrijke bars, disco’s en nightclubs.

Port Aventura is het grootste themapark van Spanje en ligt vlak bij Salou. Dit populaire en druk bezochte pretpark heeft 5 thema’s die u kennis laten maken met de verschillende werelddelen. Als u toch in de buurt logeert, mag u dit absoluut niet aan u voorbij laten gaan. Voor liefhebbers van achtbanen is het helemaal te gek. De Dragon Khan is de enigste achtbaan ter wereld met maar liefst 8 loopings en een lengte van 1285 meter! Maar ook lopen over de Chinese “Grote Muur” is een leuke ervaring, in Mexico kunt u een mijn binnenrijden, in het Wilde Westen kunt u genieten van country-muziek en cancan-danseressen, u kunt de onderzeeboot nemen en u vergapen aan het leven in zee met zeemonsters en scheepswrakken. De hele dag en avond kunt u genieten van shows die van internationale allure zijn!

 

 

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *