Santander

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Santander is de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Cantabrië, aan de noordkust van Spanje aan de Cantabrische Zee.

Op 1 januari 2005 had Santander een inwonertal van 183.995, dat komt neer op ongeveer 30% van de bevolking van heel Cantabrië.

Santander is zonder twijfel een van de meest mooie steden aan de noordelijke kust van Spanje. Zowel de zee en de bergen zijn nadrukkelijk aanwezig in deze stad, die bezoekers betovert met een aristocratische sfeer, de 19e-eeuwse gebouwen, de charmante terrasjes en de spectaculaire baai, door velen beschouwd als een van de mooiste in de wereld.

Niet iedereen weet het, maar Santanders surf scene is zo cool als u ze nergens anders vindt. Somo (aan de oostkant van de baai) is een van Cantabriës hotspots om de golven te berijden.

Opgericht in 1991, de Somo Escuela Cantabra de Surf was een pionier op het gebied van surfen in Cantabrië. Tegenwoordig zijn surfers van alle niveaus welkom om de golven te pakken onder de deskundige begeleiding.

 

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.