Cantabrië

Plaatsen > Cantabrië

Cantabrië is een autonome regio in het noorden van Spanje. De regio ligt ten oosten van Asturië en ten westen van de Baskische regio Biskaje (Vizcaya). De hoofdstad van Cantabrië is Santander.

De oppervlakte van de regio beslaat 5.300 km2.

Opgravingen tonen aan, dat er al in de prehistorie mensen in Cantabrië leefden. De grotbeschilderingen van Altamira zijn wereldberoemd. Het gebied werd in vroegere eeuwen overheerst door de Romeinen en de Visigothen. Enige tijd is het onderdeel geweest van Kastilië en Leon. Vanaf 1978 werden voorbereidingen getroffen voor de autonomie van de regio, die op 11 januari 1982 een feit werd.Vanwege relatief veel regenval is de regio zeer groen. Het kent veel grasland waarop veeteelt bedreven wordt. In de regio worden hierom diverse melkproducten geproduceerd, zoals kaas en boter.

De regio heeft gebergten, waarbij een punt, het Pico de tres Mares (piek van de drie zeeën) bijzonder is, omdat drie rivieren hier gevoed worden: de Duero, de Nansa en de Ebro, die in drie verschillende zeeën uitlopen, en wel respectievelijk de Atlantische Oceaan, de Zee van Cantabrië en de Middellandse Zee.

Midden in het rustige, landelijke land van de Costa Trasmiera, zijn de afgelegen stranden van Langre’s misschien wel de meest spectaculaire van Cantabrië. Eindeloze groene weiden boven steile kalkrotsen die leiden naar twee gouden zandstranden, waar de donderen golven op het strand stuitten; een topstrand voor surfers. Het was oorspronkelijk een prima nudistenstrand vanwege het prachtige isolement. Het is moeilijk voor te stellen dat de levendige hoofdstad, Santander, op slechts 25 km afstand naar het westen ligt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *