Torremolinos

Plaatsen > Torremolinos

Dit voormalige vissersdorpje, dat uitgroeide tot een bruisende badplaats, is het swingende centrum van de Costa del Sol. Ieder uur is er van alles te beleven in de gezellige straatjes van de oude kern, op de terrassen van de Plaza, in de talloze bars en restaurants. Wandelen kan door de winkelstraat Calle San Miguel.De wijk La Carihuela is zeer bekend bij de Nederlandse vakantieganger. La Carihuela is de voormalige visserswijk van Torremolinos met kleine visserswoningen, een levendige promenade langs het strand en leuke kleine straatjes. Deze badplaats ligt het dichtst bij de luchthaven van Malaga.

In Torremolinos kunt u voldoende sporten ondernemen, zo kunt u waterfietsen, surfen, tennissen, bowlen en golfen. De Costa del Sol wordt niet voor niets ‘Costa del Golf’ genoemd. Er zijn maar liefst 30 golfclubs aan de kust. Verder zijn er voldoende mogelijkheden om een excursie te ondernemen, zoals het Aquapark. U zult zeker plezier beleven in de golfslagbaden en op de meer dan 30 verschillende, glijbanen. Het Aquapark is open van mei tot september, tussen 10.00 uur en 19.00 uur. Of wat denkt u van het pretpark Tivoli World. Dit is het grootste thema park aan de Costa del Sol. Het park ligt in Arroyo de Miel, 3 km ten noordwesten van Torremolinos. Er zijn tientallen spectaculaire attracties, maar ook flamenco shows, restaurants en bars.

Na alle activiteiten is er tijd voor lekker eten. En in Torremolinos is er een ruime keuze aan restaurants. In de wijk El Calvrio zijn veel kleine restaurantjes met typisch Spaanse keuken. Voor goede tapas gaat u naar Calle Quintana Rosado in het oude centrum. Daar vindt u bars als Mi Carro en Casa Pacos die zeer goede en goedkope tapas serveren.

Het strand van Torremolinos
De twee grote stranden in Torremolinos zijn Bajondillo en Carihuela.

Bajondillo-strand: Dit zes kilometer lange strand ligt bij de wijken Bajondillo, Playamar en Costa Lago. Direct achter het strand ligt een promenade en een weg. Aan de boulevard liggen bars, restaurants en cafetaria’s.

Carihuela-strand: 2,5 km lang strand gelegen aan de oude visserswijk Carihuela. Achter het strand ligt een levendige promenade.

Vervoer
Er is een regelmatige busverbinding met Malaga. Meerdere malen per dag rijdt er ook een bus door de wijken van Torremolinos. Ook kunt u een paar keer per dag met de bus naar Almeria, Sevilla en Granada. Door het hele centrum en langs de bekendste bezienswaardigheden rijdt elke dag een toeristentrein. Gaat u er liever op eigen gelegenheid op uit, dan kunt u in het centrum een auto, motor of mountainbike huren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *