Torrevieja

Plaatsen > Torrevieja

Torrevieja is van oudsher een vissersdorp ± 65 km ten zuiden van Allicante aan de Costa Blanca. Torrevieja ligt ingesloten tussen een aantal meren, waaruit zout wordt gewonnen, en de Middellandse Zee. Torrevieja is een van de oudste vissers- & jachthavens van Spanje. De oude kern treft u aan in het centrum welke beschikt over de langste boulevard (3 km) van de Costa Blanca waar U tientallen restaurantjes, barretjes en winkels aantreft welke Torrevieja rijk is.

De wekelijkse straatmarkt op iedere vrijdag mag tot één van de grootste van Spanje worden gerekend. Dagelijks is er bij de haven een ambachtsmarkt.

De laatste 25 jaar is Torrevieja veranderd in een complete stad. Rondom het oude dorp zijn allerlei nieuwe wijken gebouwd (en er wordt nog steeds gebouwd). Parkeermogelijkheden zijn er in het dorp legio, zeker als je een beetje de opbouw van het stadje doorkrijgt dan hoef je nergens langer dan 5 minuten te lopen.

De haven van Torrevieja is een vissershaven en een overslaghaven van het hier lokaal gewonnen zeezout. Ook is er een redelijk grote jachthaven aanwezig. Door de jaren heen is een deel van de haven veranderd in een goed uitgeruste Jachthaven waar ook alle Douanevoorzieningen aanwezig zijn

Ook in de winter is het in Torrevieja goed verblijven, het verkeer is er in de winter nagenoeg net zo druk als in de zomer. In de winter wordt veel overwinterd door de eigenaren van de diverse huizen en appartementen.

Door haar natuurlijke zoutmeren is Torrevieja één van de gezondste plaatsen ter wereld, veel mensen die lijden aan Psoriades, Astmatische- en Reumatische aandoeningen ondervinden hier enorm veel baat bij.
Een heerlijk winterklimaat (16 tot 21 gr. C) alsmede 320 zonnige dagen per jaar en een niet te hete zomer dragen bij aan ieders gezondheid en vakantievreugde.

Torrevieja heeft vele sportmogelijkheden zoals golfbanen, sportscholen, paardrijden, parasailing, tennis en diverse watersporten. Alle stranden en de zee zijn werkelijk schoon zodat men “De Blauwe Vlag” van de EU mag dragen.

In de omgeving van Torrevieja zijn vele 18 hole golfbanen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *