Valencia

Plaatsen > Valencia

De autonome regio Valencia
De autonome regio Valencia is een van de autonome regio’s van Spanje. Het is de regio waar de belangrijke havenstad Valencia, tevens hoofstad van de regio, in ligt. In 2004 woonden er ongeveer 4 miljoen mensen in de regio.

Voluit is de naam van de regio in het Spaans: Comunidad Autónoma de Valencia of autonome gemeenschap van Valencia. Het wordt ook kortweg Comunidad Valenciana genoemd.

In het noordoosten grenst de regio aan de autonome regio Catalonië, in het noordwesten die van Aragon, in het westen aan die van Kastilië-La Mancha en in het zuiden aan die van Murcia.

De regio heeft een zeer lange kustlijn aan de Middellandse Zee. Door de invloed van de zee is het klimaat ook milder dan dat van regio’s als Madrid die in het binnenland liggen. Dankzij de lange stranden en veel zon wordt de regio jaarlijks door veel toeristen bezocht.

Men kan de regio per vliegtuig eenvoudig bereiken door te vliegen op het vliegveld van Valencia of dat van Alicante

De stad Valencia
Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, staat bekend om zijn keramiek en om het spectaculaire Las Fallas-fiesta. Tijdens dit feest worden sculpturen van papier-maché op straat verbrand.

Een van de mooiste gebouwen van de stad is La Lonja, een mooie laatgotische hal, gebouwd tussen 1482 en 1498, en de kathedraal (1262) aan de Plaza de la Reina. Andere bezienswaardige monumenten zijn het gotische Palau de la Generalitat, met zijn mooie kamers op de eerste verdieping en de 17de-eeuwse Basilica de la Virgen de los Desamparados. Buiten het centrum ligt de Torres de Serranos, een poort uit 1238. Valencia heeft een aantal mooie musea. Het Museo de Bellas Artes bezit 2000 schilderijen en beelden uit de periode van de Oudheid tut de 19de eeuw, waaronder zes werken van Goya; het Museo Domingo Fletcher heeft een unieke verzameling inscripties uit de Steentijd. De stranden van Valencia. EI Cabanal en La Malvarrosa ten oosten van de stad, zijn bereikbaar per metro.

Bezienswaardigheden
De porseleinen beeldjes van de firma Lladró zijn bekend over de hele wereld. U heeft nu de mogelijkheid om het geheim van de porseleinkunst van Lladró met eigen ogen te ontdekken. Vanaf het ontwerpen van het originele model tot aan het bakken in de oven. Ieder stuk ondergaat zijn verschillende fases.
De rondleiding door La Ciudad de la Porcelana (de stad van het porselein) duurt ongeveer 11/2 uur. Na de ontvangst worden eerst de verschillende gebouwen en werkplaatsen bezocht.
Daarna volg een audiovisuele presentatie over de geschiedenis van het porselein, de geschiedenis van Lladró en de artistieke essentie van de Lladró-beeldjes. Vervolgens kunt u het volledige fabricage-proces bijwonen. En de rondleiding eindigt met een bezoek aan de Lladró tentoonstelling. Na afloop wordt u ook nog de gelegenheid geboden om de Lladró-winkel in de stad Valencia te bezoeken.

De rondleiding is geheel gratis, zowel voor individuele bezoekers als groepen. Reserveren is wel gewenst. Op vrijdagmiddag, zaterdag, zondag en (lokale) feestdagen is er geen mogelijkheid tot bezoek.

En zodat u niet zelf hoeft te zoeken waar de Lladró-fabriek is, kunt u gebruik maken van de bus die in samenwerking met de Bus Turistic iedere donderdag om 16.00 uur vertrekt vanaf het plein Plaza de la Reina in Valencia (naast de kathedraal).

Voor meer informatie:

La Ciudad de la Porcelana
Carretera Alboraya, s/n.
Poligono Lladró
46016 Tavernes-Blanques
Valencia
Tel. (00 34) 963 187 008
Fax (00 34) 961 850 237
E-mail: museo-lladro@es.lladro.com
www.lladro.com

Lees ook ons artikel over Valenciaanse producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *