Vilaflor

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Vilaflor

Vilaflor op Tenerife is het hoogst gelegen autonome dorp van gans Spanje (1500m) en is bekend om zijn zuivere lucht en aangenaam klimaat. Het dorp is rijk aan cultuurhistorische tradities. Het is de geboorteplaats van de in 2002 heilig verklaarde Hermano Pedro. (Pedro de San José de Betancur 1626-1667) apostel van Guatemala en stichter van de orde der Bethlehemieten.

Economisch is het dorp afhankelijk van de landbouw voornamelijk aardappelen en wijn, die interessante oogsten opbrengen. In de dorpskern zijn enkele interessante historiche gebouwen. In de omgeving behoren Jama, La Escalona, en Ifonche ook tot de gemeente Vilaflor en zijn een bezoekje zeker waard. Overal vindt men hotels gasthuizen en pensions waar men midden in de natuur kan verblijven.

Vilaflor heeft 12 goed uitgestippelde wandelwegen die u laten kennismaken met de fauna en flora van de omgeving. In ´t bijzonder kan men ook enkele beschermde natuurgebieden bewandelen zoals de Corona Forestal, Paraje de Ifonche, en de Montaña Colorada, en ook het pijnbomenwoud van Vilaflor is de moeite waard met zijn endemische planten en struiken zoals heidebrem, gouden regen en zonneroosje.
Een ander opmerkelijke wetenswaardigheid is het water dat via ondergrondse galerijen en bronnen wordt opgevangen. Het zou een heilzame werking hebben.

In Vilaflor kan men goed eten als men van de Canarische keuken houdt, zoals papas arrugadas, aardappels in de schil gekookt, met een pikante mojo saus, escaldón, geroosterd maïsmeel met honing of vis, conejo al salmorejo, canarisch konijn gemarineerd in een saus, puchero canario, canarische stamppot, dit alles vergezeld van de plaatselijke witte en rode wijnen voornamelijk ecologisch bereid. Ook voor zoetigheden is Vilaflor gekend zoals de rosquetas, amandelkoekjes, boterkoekjes enz. en wie van kaas houdt mag zeker de plaatselijk gemaakte geitenkaas niet vergeten volgens een recept dat van moeder naar dochter wordt overgeleverd.

In Vilaflor vindt men souvenirs als aandenken van een verblijf op de canarische eilanden. Tussen de ambachtelijk gemaakte sieraden zijn vooral de “rosetas” bekend die individueel op een “pique” gemaakt worden, daarna samengevoegd en gebruikt worden als tafelkleed of versiering. In verscheidene winkels kan men ook handgemaakte souvenirs uit andere delen van het eiland Tenerife kopen.

Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *